Historisch Informatie Punt Winterswijk
 
Genealogische gegevens Dr. Das

De Winterswijkse huisarts dr. Das heeft jarenlang onderzoek gedaan naar families in Winterswijk. Hij heeft per boerderij een reconstructie gemaakt van wie er woonde van circa 1620 tot 1820. Een deel van zijn collectie is bewerkt voor internet en beschikbaar gesteld.

Voordat u in de collectie Das kan gaan zoeken, moet u ervoor zorgen de genealogische gegevens tussen 2005 en ca. 1800 compleet te hebben. U begint met de gegevens van u zelf: achternaam, voornamen, geboortedatum en plaats, eventueel huwelijksdatum en verdere gegevens die u belangrijk vindt.

Daarna verzamelt u de gegevens van ouders, grootouders en eventueel overgrootouders, zoals naam, voornaam, geboortedata en plaats, huwelijksdata en plaats, eventueel overlijdensdata en plaats. Veel gegevens zijn nog wel bekend in de familie, bijvoorbeeld in trouwboekjes van ouders, geboorte, huwelijks en overlijdenskaarten, advertenties, bidprentjes, e.d.

Meer gegevens moet u in de archieven zoeken, bijvoorbeeld bij het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers. De gegevens van de gemeente Winterswijk zijn binnenkort te raadplegen bij Museum Freriks. Het is aan te raden ook Genlias te raadplegen.
 
Telefoon:
0543 - 533533 (algemeen)
0543 - 515289 (genealogie, mevr. W. Bilderbeek)
 
Ons Adres:
Laan van Hilbelink 6?
7101 WG  Winterswijk